Partnerpitches

Het Leidsche Plein draait om netwerken. Ook ditmaal kwamen verschillende partners aan het woord. “In the spotlights” stonden Universiteit Leiden, Erfgoed Leiden en de studenten van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).

Universiteit Leiden 444 jaar


In 2019 viert de Universiteit Leiden haar 444ste verjaardag. Minke Holleman, plaatsvervangend directeur SC&M, doet een oproep naar alle Leidse partners voor ideeën of mogelijke samenwerkingen om dit te samen te vieren. De viering richt zich op Leiden en Den Haag, en op vier doelgroepen: jeugd, ouderen, internationale bewoners en wijkbewoners. Neem hiervoor contact op via m.m.holleman@bb.leidenuniv.nl

BNG Bank Erfgoedprijs


Ariëla Netiv, directeur Erfgoed Leiden en Omstreken, toonde het filmpje “Erfgoed zit in ons DNA” en deelde de overwinning van de BNG Bank Erfgoedprijs. Ook gaf ze een blik op de toekomst en benadrukte ze het belang om oude verhalen in een nieuw jasje te steken, vandaag en in de toekomst. “De overwinning is van ons allemaal en daar mogen we trots op zijn,” aldus Ariëla.

StudentenStad


Kirsten Lelieveld van Plaatselijke Kamer van Verenigingen sprak over StudentenStad en verschillende activiteiten die deze verbinden. Ze nodigt iedereen uit voor de finale van de studenten filmwedstrijd op 5 juli in Bioscoop Trianon. Kirsten noemde de Studenten Denktank, waarin studenten hun visie delen op maatschappelijke problemen en het festival Catena Open Air, een festival over duurzaamheid. Ze sloot af met de &Cultuurkaart; deze heeft in 3 jaar tijd 5.000 leden verzameld en naar verwachting wordt dat elk jaar groter door de aanwas van nieuwe studenten. Voor ideeën, vragen en potentiële samenwerkingen, neem contact op via info@pkvv.nl of 071 527 7991.