Rembrandt & de Gouden Eeuw

We staan aan de vooravond van het bijzondere themajaar Rembrandt & De Gouden Eeuw. Een samenwerking tussen diverse partijen, zowel in de stad als in het land." Aldus kwartiermaker Lucien Geelhoed die het publiek meenam in de aanloop naar 2019 en een uitgebreide doorkijk gaf naar de vele gevarieerde activiteiten die al gepland staan. Door middel van de vertrouwde Catchbox werden de verschillende organisatoren achter deze activiteiten ook aan het woord gelaten: van Taalmuseum tot Marksteeg 10, van Leidse Rembrandtdagen tot de Historische Vereniging Oud Leiden. En met als grote uitsmijter in het najaar de tentoonstelling Jonge Rembrandt in Museum De Lakenhal.


Voor Leiden Marketing zelf staat de ontwikkeling van de Jonge Rembrandt Route centraal. In mei dit jaar werd als onderdeel van die route de Young Rembrandt Studio aan de Langebrug geopend. Met sinds de opening inmiddels ruim 9.000 bezoekers een enorm succes, zeker gelet op het aandeel buitenlandse bezoekers aan de studio (een derde). Ook andere hotspots in de route worden samen met partners ontwikkeld, zoals de Latijnse School met de gemeente en de Weddesteeg waar Rembrandt is geboren samen met Erfgoed Leiden. En ook de escaperoom in het Kruithuisje gaat voortaan als 'Young Rembrandt Escaperoom' onderdeel uitmaken van de beleefbare jonge Rembrandt in Leiden. De wandelroute zal begin 2019 als luxe gids verschijnen met een bijbehorende Augmented Reality app die het extra spannend zal maken om de route te wandelen.


Van wandelingen tot lezingen, van workshops tot tentoonstellingen... en nog veel meer. Leiden en al haar partners sturen aan op een voor bezoekers en bewoners volwaardig jaarprogramma rondom de jonge Rembrandt, de beroemdste inwoner van Leiden. Hou vooral de uitagenda goed in de gaten voor alle nieuwe ontwikkelingen!

Lucien Geelhoed (Leiden Marketing)

Alexander Mouret (LIFF en Brave New World)

Frank van Leeuwen (Prokwadraat)

Hans Baaijens (Ars Aemula Naturea)

Tjeerd Scheffer (Rembrandt in Leiden)

Peter Labrujère (Leidse Rederij)

Sandrine van Noort (Beelden in Leiden)

Minke Schat (Museum De Lakenhal)

Casper Faassen (Marktsteeg 10)