Leidsche Plein 23 november 2017


De 3e partnerbijeenkomst van Leiden Marketing van 2017 vond plaats op donderdag 23 november in bioscoop Trianon. Een feestelijk en interactief programma. De 10e verjaardag van Leiden Marketing en de belangrijke thema’s rondom de stad in de komende jaren kwamen aan bod, zoals Mayflower400 en Rembrandt. Martijn Bulthuis, directeur van Leiden Marketing, heette allen welkom op deze Thanksgiving Day (geïnspireerd op Leidens Ontzet).


De link tussen Leiden en Thanksgiving Day

Thanksgiving Day (dankzeggingsdag) is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Voor de vorm van Thanksgiving Day zou teruggegrepen zijn op het voorbeeld van het 3 oktoberfeest ter viering van het Leidens Ontzet, zoals men dat tijdens het verblijf in Leiden van 1609 tot 1621 jaarlijks had meegemaakt: de dankdienst in de Pieterskerk en de maaltijd.

Een prachtige
bioscoop

van en voor Leidenaren

Het Leidsche Plein vond plaats in de oudste bioscoop van Leiden: Trianon. Een prachtige bioscoop van en voor de Leidenaren. Govert Kok, eigenaar Bioscopen Leiden, informeerde de aanwezigen over een recente verbouwing waardoor de bioscoop weer up-to-date is met de nieuwste projectietechniek. Ook de plafonds uit de 18e eeuw werden weer in ere hersteld.

Gebruik de arrow key's op uw toetsenbord om door het magazine te navigeren

of swipe naar rechts op mobiel tablet voor de volgende pagina.

Cover
1/12