De jaarthema’s in een interactief programma

Presentatie Rembrandt

Renée Korbee van Artvision Kunstadvies en -bemiddeling gaf ons een kijkje in het leven van de jonge Rembrandt, geboren en getogen Leidenaar, kind van de Gouden Eeuw, In 2019 staat hij weer centraal in het themajaar Rembrandt & De Gouden Eeuw. Zonder Leiden geen Rembrandt. We zagen een filmpje van de Amerikaanse kunstverzamelaar Tom Kaplan die na dertien jaar verzamelen naar buiten treedt met zijn unieke collectie van oude Hollandse meesters, voornamelijk uit Leiden. Een kans om aan een groot publiek uit te leggen hoe betekenisvol de Oude Meesters vandaag de dag nog zijn. De collectie van Tom Kaplan is sinds 23 januari online: theleidencollection.com

Museum De Lakenhal

Minke Schat van de Museum De Lakenhal vult aan dat de vernieuwde Lakenhal in het voorjaar van 2019 de deuren opent, met in het najaar blockbuster jonge Rembrandt.


The American Dream

Kirsten Verdel - Een Nederlandse om trots op te zijn! Als enige buitenlander in het campagneteam van Obama heeft ze veel kennis over de Verenigde Staten opgedaan. Kirsten legt uit hoe “The (American) Dream” speelde in de Gouden Eeuw, het leven van Rembrandt en de Pelgrims, maar ook in de hedendaagse politiek.


Lees hier haar blog over haar lezing: Lezing Kirsten Verdel: Dromen van Rembrandt en de pelgrims.

Rembrandt & De Gouden Eeuw

Kwartiermaker van themajaar 2019, Lucien Geelhoed vertelde ons dat we voor Rembrandt & De Gouden Eeuw een wereldwijd bekend merk in handen hebben met Rembrandt. Hoe mooi zou het zijn om een openluchttentoonstelling aan te brengen langs de Rembrandtwandeling waarbij alle authentieke Rembrandtlocaties in de Leidse binnenstad met elkaar verbonden worden. Vertrek is vanuit Museum De Lakenhal, langs de Weddesteeg, atelier op de Langebrug waar een Experience wordt ontwikkeld en de Latijnse school waar Rembrandt naar school ging. Laten we ons niet alleen richten op het themajaar, maar voor de lange termijn doorpakken en een rode draad aanbrengen in de stad met Rembrandt, aldus Lucien Geelhoed.

Rembrandt2
8/12